Wpisany przez S.Z.
|
niedziela, 15 grudnia 2013 09:17 |
Ocet czy chemia
Moja babcia nie kupuje płynów do mycia lodówki tylko używa w tym celu wody z octem. Twierdzi, że ocet odkaża lodówkę, a jako środek naturalny jest zupełnie bezpieczny dla żywności. Czy ma rację? Marlena
Pani Marleno
Tak, Babcia ma rację. Ocet odkaża, ale nie usuwa tłustych plam takich jakie zostają po wędlinach, maśle, oleju czy sosach, które niechcący wychlapały się na półeczki w lodówce. Można więc zrobić tak: umyć lodówkę ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, następnie przetrzeć ją szmatką nasączoną czystą wodą, a na koniec wodą z octem. Octu już nie trzeba spłukiwać, jest przecież produktem spożywczym, a więc bezpiecznym dla żywności przechowywanej w lodówce. Bożena
|
Poprawiony: sobota, 11 stycznia 2014 13:46 |