Wyzwania świątecznego gotowania |
Wpisany przez S.Z. |
wtorek, 14 listopada 2023 15:16 |
Wyzwania świątecznego gotowaniaŚwiąteczny czas niesie ze sobą wiele wyzwań - nie tylko związanymi z domowymi porządkami oraz pakowaniem prezentów, ale także z przygotowaniem bożonarodzeniowych posiłków. Jak sprawić, by gotowanie w tym intensywnym okresie było łatwe, wygodne i... przyjemne?
Niezależnie od tego, czy planujemy bożonarodzeniową ucztę dla całej rodziny czy skromną kolację wigilijną dla dwojga - w obu przypadkach nieocenioną pomocą stają się nowoczesne technologie kuchenne, które sprostają każdym potrzebom. Zaawansowane funkcjonalnie kuchenki, lodówki, piekarniki, okapy czy zmywarki - wszystkie te urządzenia AGD nie tylko usprawniają proces przygotowywania posiłków, ale także pomagają zaoszczędzić cenny czas i energię, których świąteczna gorączka często wymaga. - Pamiętamy, że jednak główne skrzypce zawsze grają kuchenki i płyty grzewcze, przy których spędza się najwięcej czasu podczas przygotowywania potraw. Są one niezbędne nie tylko w przyrządzeniu dań wigilijnych, ale i posiłków przez pozostałą część roku. Dlatego warto zaopatrzyć się w te modele, które posłużą nam przez lata nie obciążając przy tym portfela podczas gotowania. Doskonałym przykładem są tu ceramiczne płyty gazowe, które można z łatwością dopasować do aktualnych potrzeb i możliwości projektowych – podpowiada Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.
Efektywne gotowanie nie tylko od świętaCeramiczne płyty gazowe zapewniają nie tylko komfort i czystość, ale również ekonomiczne gotowanie przez cały rok. Dzięki nowoczesnej technologii spalania gazu w bardzo wysokiej temperaturze, gaz jest wykorzystywany z maksymalną efektywnością, a jednocześnie zużywane jest w mniejszych ilościach. Gotowanie na kuchenkach DYNACOOK pozwala zmniejszyć zużycie gazu aż do 50%, co dodatkowo odciąży nasz portfel w dobie wysokiej inflacji. - Jest to możliwe dzięki umiejscowieniu palników pod ceramiczną płytą, co pozwala na bardziej wydajny proces spalania gazu. płomień umieszczony jest pod płytą, co pozwala na dokładne skierowanie ciepła do naczyń, w których gotujemy świąteczne przysmaki. Co ważne, ceramiczne płyty w technologii „gaz pod szkłem” zużywają minimalne ilości prądu, jedynie do zasilania panelu sterowania i systemów bezpieczeństwa. To sprawia, że stanowią poważną konkurencję zarówno dla kuchenek gazowych, jak i indukcyjnych – mówi Stanisław Szyling z DYNACOOK. /źródło - / |